maandag 17 oktober 2011

Open brief aan de dader!

Open brief aan dader!

Deze brief zul je misschien nooit lezen, maar de drang hem te schrijven kunnen ze niet langer onderdrukken. Teveel tijd was er voorbij gegaan, voor dat ze de moed konden opbrengen, hun gevoelens aan het papier toe te vertrouwen.
Je hebt een groot stuk van vele levens vernietigd, achterlatend vol onmacht, agressie, intense woede en wraakgevoelens. Iedere vorm van leven had je uit hun lichamen weggezogen.
Teveel jaren van hun leven lagen in jouw handen. Je was hun schaduw, hun stalker! Je leefde in je eigen gecreëerde wereld, die niets meer met de werkelijkheid te maken had. Je hebt niet alleen mij, maar meer mensen in je poel van verderf gestort. En nooit zul jij begrijpen wat je onschuldige hebt aangedaan. Je leefde van manipulatie, en de altijd eeuwige ontkenning. Je bleef ontkennen, en iedere schuld verwijzen naar het land der fabelen.

Hoe kunnen jou slachtoffers in godsnaam verder leven met deze zware littekens, die hun ziel heeft verminkt. Hoe sterk moeten ze nog blijven om te kunnen overleven met deze zware last, die jij op hun schouders hebt gelegd? Zonder enige vorm van spijt, draafde je door hun leven, denkend dat jij slachtoffer was. Je leeft je leven verder, je slachtoffer(s) achterlatend in wanhoop en verdriet, elke nieuwe dag, en dag vol intense angst en wantrouwen.

Ze zouden zich bevrijdt willen voelen van woede en wraakgevoelens. De onmenselijke lange jaren van ‘vluchten’ willen vergeten. Jij zult nooit begrijpen wat je jouw slachtoffers hebt aangedaan, door je gedrag, agressie, manipulatie en leugens. Ze willen jouw woorden vergeten; ik zal niet eerder rusten voordat een ieder kiest voor de vrijwillige dood. Maar eigenlijk zijn ze al dood, geen gevoel, wereldvreemd, zich schuilhoudend voor jou en de wereld.
Wat is er toch misgegaan in jouw leven? Waarom wilde je de levens van onschuldige mensen zo manipuleren? Waarom maakte je levens van anderen tot een hel en zadel je ze op met schuldgevoelens.
Je ontneemt je slachtoffers de gelegenheid een harmonieus leven te leiden, je verminkt hun persoonlijkheid en ziel, ondermijnt hun eigenwaarde. Jaren van angst, kostbare jaren heb je jouw slachtoffers afgenomen.


Slachtoffers hebben geen empathie meer. Ze kunnen niet vergeven, en vooral niet vergeten!
Maar voor jou komt ooit de dag des oordeels. Hopelijk zullen rechters meedogenloos over je oordelen, want je bent ziek in je hoofd, en een pathologische leugenaar.
Eens zul jij je moeten verantwoorden voor al dat leed wat je hebt aangericht.

Niemand mag levens van anderen zo manipuleren, zo intens misbruiken dat zij niet meer in staat zijn een normaal leven te kunnen en mogen leiden, zonder die eeuwige angst.

In naam van je slachtoffers…

© Maydana

P.S voor één van je slachtoffers is deze lange weg van ellende bijna afgelopen, zij moet volgens de rechtbank smartengeld aan jou betalen van 25.000 euro, waarom; omdat de vrouwelijke rechter medelijden met je had. Je was je baan kwijt en vooral omdat je een groot ‘acteur’ bent, welke met je zielige verhalen ook haar om je vinger kon winden. Maar dit slachtoffer laat je in alle oprechtheid weten, dat ze nog niet klaar met je is, ze wil haar verloren jaren terug, en daar zal je voor moeten boeten. Ze heeft niets meer te verliezen! Nu schrijft ze nog zonder naam, maar zal niet schroomen, in de toekomst jouw naam openlijk in de sociale media te vermelden.

3 opmerkingen:

ank zei

Meer mensen zouden dit moeten lezen. Ze zullen het met je eens zijn. En toch... Veranderd er niets.

Anoniem zei

Hoi Maydana,

Mijn naam is Anne de Leeuw. Ik ben een journalistiek studente aan de hogeschool Zwolle. In opdracht van Omroep Flevoland maken wij een nieuw televisieprogramma. Het programma ‘Beste Dader’ is een programma dat het persoonlijke verhaal vertelt van slachtoffers die in aanraking zijn geweest met jeugdcriminaliteit. Denk hierbij aan geweldsdelicten als (woning)inbraak, (zinloos)geweld, verkeersdelicten en internetcriminaliteit. Het programma gaat in op de impact van zinloos geweld .

Voor het programma zijn wij op zoek naar slachtoffers die bereid zijn om op televisie te vertellen over de emotionele impact die het voorval op hun leven heeft gehad. Ze kunnen bijdragen aan begrijpelijk maken, het inzicht bieden, hoe het is om de rol van slachtoffer bij je te moeten dragen.

Uit jouw blog maak ik op dat je helaas zelf slachtoffer bent geworden van een crimineel. Mogelijk pas je binnen het profiel waarin wij slachtoffers zoeken en wil je dit delen met de kijkers van omroep Flevoland. Zou jij bereid zijn mee te werken aan ons programma? We horen graag van je op redactie@bestedader.nl.

De taak van omroep Flevoland als zijnde regionale omroep is om kijkers te informeren, niet op een sensationele manier. Als slachtoffer kan je er vanuit gaan dat er op een respectvolle manier met het verhaal wordt omgesprongen.

Met vriendelijke groeten,

Anne de Leeuw

redactie@bestedader.nl

Stroes zei

Je bent fantastisch. Ook ik ben uitgewrongen en levensmoe ergens gestrand door een perverse leugenaar en fantastisch acteur en vind in jouw woorden de juiste toonaard om mezelf enigszins weer terug te vinden. Ook ik ben er zeker nog niet klaar mee en zit dagelijks te broeden op manieren om deze figuur te ontmaskeren.
Veel lof voor jou. Je bent een dappere bikkel en ik geniet van de ondergang van het schijnheilige monster dat o.a. je hond heeft gedood. Het is een moordenaar op alle fronten en moet opgesloten worden die viezerik. Heel veel succes en kracht wens ik jou! B